Opravu chodníkov zrealizujú v tomto roku iba na najkritickejších úsekoch.

10.06.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 10. júna (TASR) - Vranovská radnica vyčlení v nasledujúcom období tohto roka s ohľadom na možnosti svojho rozpočtu, financie na obnovu mestských komunikácií iba pre najkritickejšie úseky. V letných mesiacoch plánuje v tejto súvislosti opraviť chodník na Mlynskej ulici, ktorý je dlhodobo v zlom stave.
Primátor mesta Ján Ragan (Neka) vysvetlil, že plánovaná investícia na Mlynskej ulici si vyžiada približne 25.000 eur. Mesto opravilo časť chodníka vedúceho v tejto lokalite popod bytové domy smerom k mestskému cintorínu a opačne - do centrálnej mestskej zóny, pred niekoľkými rokmi. V určitých úsekoch je však chodník po oboch stranách hlavnej cesty pre motorové vozidlá naďalej v dezolátnom stave, na čo sa sťažujú starší chodci, ako aj rodičia, ktorí tadiaľ prevážajú svoje deti s kočíkmi.
Chodník na Mlynskej ulici je pre nasledujúce obdobie určený pre rekonštrukciu zatiaľ ako jediný na území mesta. \"Chceli by sme požiadať všetkých občanov o veľkú trpezlivosť, lebo mesto je v neľahkej finančnej situácii, čo nám nedovoľuje robiť opravy vo veľkom rozsahu. Musíme ich robiť postupne po etapách, tam kde sú najkritickejšie stavy,\" poznamenal Ragan.
Mesto chce vyriešiť nepriaznivé podmienky pre chodcov aj v iných častiach mesta, a to dokončením prebiehajúcej výstavby nových chodníkov na Porubskej ulici v časti Lomnica, v lokalite Čemerné a na Sídlisku I. Stavebníci by mali byť hotoví s prácami v jesenných mesiacoch tohto roka.
 

Vyberte región